Kauno maratonas 2013

 

Kauno maratonas 2013” jėgas trasoje kviečia išbandyti ne tik sportininkus, bet ir visus mėgstančius fotografuoti bei kartu su „EPas LT“ skelbia konkursą. Birželio 9 d. vyksiančio renginio akimirkas fotografuosiančių konkurso dalyvių laukia ne tik rėmėjų prizai – 16 geriausių darbų, kuriuos atrinks profesionalių fotografų komisija, bus eksponuojami įvairiuose Kauno miesto vietose. Savo balsus už geriausią nuotrauką galės atiduoti ir socialinio tinklo Facebook vartotojai, kurie išrinks 17-tą geriausią darbą, teigiama pranešime spaudai. 
 
„Siekiame padovanoti šventę visam miestui ir miestiečiams, tad kviečiame ne tik dalyvauti bėgimuose ar palaikyti bėgančius, bet ir išbandyti jėgas foto konkurse. Džiugu, kad mūsų renginį remia vis daugiau Kauno įmonių – foto konkursą organizuos profesionalūs renginių organizatoriai“, - sakė Algirdas Pukis, renginio „Kauno maratonas 2013” organizatorius. 
 
Foto konkursą renginio „Kauno maratonas 2013” metu organizuoja įmonės „Epas LT“ kolektyvas, kuris daugeliui kauniečių yra gerai žinomi, kaip netradicinių, alternatyvaus meno ir mados šou organizatoriai. 
 
„Kviečiame visus mėgstančius fotografuoti bei turinčius skaitmeninius fotoaparatus fiksuoti renginio akimirkas. Kad konkursas būtų žaismingesnis ir įdomesni, temas fotografams pranešime ir savotišką startą duosime renginio metu“, – sakė Gerda Kvietinskaitė, konkursą organizuojančios įmonės „EPas LT“ vadovė.
 
Į konkursą užsiregistravę fotografai turės fotografuoti pagal jiems pateiktas dvi temas. Pirmąją konkurso dalyviai sužinos starto metu prie Žalgirio arenos, antrąją – renginio eigoje sekdami maratono trasa ir užsukę į šalia Kauno rotušės įsikūrusią vasaros terasą „Ryšių kiemelis 837“ (Rotušės a. 20). Vėliau iš atsiųstų darbų keturių žinomų fotografų komisija atriks 16 geriausių darbų. 
 
„Fotografų darbus vertins tikrai autoritetinga komisija: Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovas Gintaras Česonis, vienas geriausių sporto fotografų Alfredas Pliadis, Lietuvos krepšinio rinktinės fotografas ir vieno sėkmingiausių sporto projekto „Krepšinio širdis“ sumanytojas Tomas Tumolovičius bei Raimundas Bulota, reklaminės fotografijos profesionalas“, - sakė G. Kvietinskaitė. 
 
Septynioliktą laimėtoją rinks socialinio tinklo Facebook bendruomenė, kuri balsuoti galės „EPas LT“ tinklapyje. 
 
Konkurso nugalėtojai bus skelbiami birželio 23 dieną. Geriausi fotografų darbai, kuriuos spausdins „FOTOpro“ laboratorija, bus eksponuojami įvairiose Kauno vietose: fotografijų parodos atidarymas ir konkurso nugalėtojo apdovanojimai vyks birželio 25 dieną „Vero Cafe HOUSE“, liepos 1 dieną persikels į „Žalgirio“ areną, po savaitės – į Kauno vasaros terasą „Ryšių kiemelį 837“, galiausiai nuo liepos 16 iki 22 dienos nuotraukos bus eksponuojamos restorane „Miesto sodas”. 
 
Pagrindinis foto konkurso rėmėjas - „FOTOpro“. Registracija: nuo birželio 2 dienos dienos elektroniniu paštu info@epas.lt Nespėję užsiregistruoti dalyviai galės tai padaryti renginio „Kauno maratonas 2013” dieną (birželio 9d.) nuo 8:30 val. Visi dalyviai turi patvirtinti savo dalyvavimą renginio registracijos vietoje.