100 gražiausių Lietuvos nuotraukų bendroje foto knygoje

Š.m. liepos mėn. Lietuvai ir pasauliui bus pristatytas originalus foto albumas, prie kurio kūrimo jau dabar gali prisidėti bet kuris fotografuoti mėgstantis lietuvis. Kūrybinę akciją, kurios tikslas surinkti 100 gražiausių nuotraukų ir pristatyti Lietuvą jos žmonių akimis, iniciuoja ZOOMBOOK.

„Šiais laikais fotografija domisi labai daug įvairaus amžiaus žmonių. Bendraudami su savo klientais matome, kad puikių kadrų padaro ne tik profesionalai, bet ir mėgėjai, todėl nusprendėme visuomenei pristatyti geriausius kūrybingų Lietuvos žmonių foto darbus“, - sako projekto vadovė Giedrė Mieliauskaitė.

Prie Lietuvos foto knygos kūrimo gali prisidėti bet kuris Lietuvos pilietis. Nėra jokių ribojimų autoriaus amžiui, profesijai ar nuotraukų tematikai. Tereikia atsiųsti tris nuotraukas el. paštu fotoknyga@zoombook.lt iki š.m. gegužės 13 d. ir trumpai pagrįsti, kodėl jos vertos atsidurti albume. Atrinktos nuotraukos atsidurs foto knygoje, kurioje bus nurodyti visi autoriai. Kolektyvinės kūrybos albumą kiekvienas autorius gaus dovanų. Visi darbai vėliau bus eksponuojami parodoje.

Lietuvos foto knygą planuojama išleisti ne mažesniu kaip 3 000 vienetų tiražu. Knyga liepos mėnesį bus pristatyta Lietuvoje bei užsienyje gyvenančioms lietuvių bendruomenėms.


 
Apie projektą
Siūlome kiekvienam, savo kraštą mylinčiam fotografui, prisijungti prie ZOOMBOOK rengiamo projekto Lietuvos fotoknyga 2013. Jo tikslas – surinkti 100 gražiausių Lietuvos nuotraukų ir parodyti Lietuvą fotografuojančių žmonių akimis.

Dovanos
Kiekvienas projektui atrinktos nuotraukos autorius bus apdovanotas projekto metu sukurta knyga. Ši knyga bus pristatoma ne tik Lietuvoje, todėl nepraleiskite progos tapti vienu iš gražiausių Lietuvos nuotraukų fotoknygos autoriumi.

Temos
Projektui tinkamos visos temos bei fotografoijos žanrai.

Bendrieji reikalavimai
• Vienas autorius projektui gali pateikti ne daugiau nei 3 nuotraukas.
• Pateikiant nuotraukas reikia trumpai pagrįsti (vienu sakiniu), kodėl Jūsų nuotraukos vertos būti tarp 100 gražiausių Lietuvos nuotraukų.
• Pateikiant nuotraukas būtina nurodyti autorystę, bei kontaktinius duomenis: tel. nr., el. pašto adresą.

Kaip pateikti nuotraukas?
Nuotraukas projektui Lietuvos fotoknyga 2013 reikia siųsti el. paštu fotoknyga@zoombook.lt

Datos
Nuotraukas projektui galima teikti iki 2013 m. gegužės 13 d.

Reikalavimai failams
• Nuotrauka turi būti be vandens ženklų bei logotipų.
• 2500 px – minimalus didžiosios kraštinės ilgis
• JPG – failo tipas

Projektui pateiktų nuotraukų vertinimas
Projektui pateiktas nuotraukas vertins ir į knygą atrinks profesionali ekspertų komisija.

Teisinė informacija

Siųsdami nuotrauką projektui Lietuvos fotoknyga 2013 Jūs patvirtinate nuotraukos autorystę ir sutinkate perduoti UAB BALTO (ZOOMBOOK) autoriaus turtines teises į nuotrauką, knygos sudarymo ir išleidimo tikslais, įskaitant, bet neapsiribojant, teisę: atgaminti nuotrauką bet kokia forma ar būdu; iš esmės nepakeičiant nuotraukos, ją adaptuoti, modifikuoti ar kitaip perdirbti nuotrauką ar jos dalį, viešai rodyti ir viešai skelbti nuotraukos originalus ar kopijas ar jos dalis Knygoje, įskaitant jos padarymą viešai prieinama kompiuterių tinklais (internete), ir kitas turtines teises, išleisti ir platinti Knygą, neribojant Knygos tiražo, teritorijos ir termino. Autorius sutinka, kad Autoriaus vardas gali būti nenurodomas prie konkrečios nuotraukos, bet išspausdinamas Knygos metrikoje, įskaitant, visus pakartotinus leidimus. Autorius išimtinių teisių į nuotrauką neperduoda ir gali perduoti ją ar suteikti teises ar jų dalį tretiesiems asmenims, t. y. leisti panaudoti ją tuo pačiu būdu, informuojant trečiuosius asmenis apie nuotraukos perleidimą UAB BALTO. Autorius įsipareigoja nuotrauką ir autoriaus turtines teises į nuotrauką perduoti UAB BALTO (ZOOMBOOK) autorinės sutarties pasirašymo metu, šalims pasirašant nuotraukos perdavimo - priėmimo aktą, kuris laikomas neatskiriama sutarties dalimi.

Pilna informacija:
www.zoombook.lt/lietuvos_fotoknyga.html


1. Tomas Černiševas    (2013 04 12 09:27)  
Toks jausmas, kad knyga bus pardavinėjama. Tarkime varganus už 40 LT uz Vnt.
Neskaičiuoju savikainos, bet ji tikriausiai bus 5 Lt ?
Klausimas pas ką kišenėje gulės tie 100 000 Lt ?

Aš jau nekalbu apie pakartotinį tiražą arba fotografijos vertė po 50 metų...

Atsakymas.

Pas tą kuris galvoja, kad yra protingas.

Ar albumo sudarynėtojai, negalėtų sumokėti simbolinių 20 Lt už fotografiją, tiems jauniems ir nepatyrusiems mėmėgajms. kurie su malonumu galvos, kad jiems yra garbė būti tarp "išrinktųjų?"

Iš kur tas, pasinaudojimas kitu, pasipelnymo dėka kito, noras?
Bent jau penkias knygas duokite, kiekvienam dalyviui. Kiek jums ji kainuoja 5 litai? ar Penki su puse...

Šitas skelbimas skatina nepatyrusiu žmonių kvailinimą, čia yra mano asmeninė nuomonė.

 
2. Dailidė    (2013 04 12 14:11)  
Užsienio turtinguose kraštuose tokie rinkiniai padoriai kainuoja o ir perkamoji galia tuose kraštuose didesne,galėjo bent dalį numatomo pelno įsipareigoti skirti tarkim Lietuvos fotomenininkams paremti ar kitam projektui ,tada ir tas ''veltui'' įgautu prasmę ir priekaištų nesusilauktu,šlubuoja vadyba.
 
3. vienasdutrys    (2013 04 12 14:53)  
absurdas kažkoks.
 
4. RicardasD    (2013 04 12 19:02)  
Projektas geras ir reikalingas.
Tik tiksliau turėtų būti apibrėžta kur ta nuotrauka bus panaudota: albume ir albumo reklamai, ir tikrai ne daugiau. Redagavimas manau ir gi bus reikalingas dėl daugelio faktorių, kad geriau žiūrėtūsi albumas, nešokinėtų korekcijjos vartant albumą ir tt
Honorarams kaip pirmam albumui tai vargu ar liks pinigų nes lietuvoje tai išparduos tiek kiek autorių jame, o kiti tai parsipumpuos iš interneto :)
O pats turinys tai jau net juoką kelia: nes čia vieni „ traktorių bijo“, kiti „žirgų nemėgsta“ :)... lieka tik savaitės geriausios, kurių dauguma net nespalvotos - klausimas ar norės investuoti į tai...
 
5. Tomas Černiševas    (2013 04 17 11:20)  
Diskusijos kaip supratau nebus :) ? Ar aš klystu?
Sakykite ZoomBook, nežinau kas rašė šitą naujieną čia, todėl kreipiuosi Zoom book (taip juk patogiau :) ...

o gal čia PR agentūra daro PR :))) sprendžiant iš 15min tai galėtų darytį menkai apmokamas "freelancer'is"

Tyla gera byla... ?
Ar visada?

Atsakykite, prašau jeigu nesunku, kodėl nenorite mokėti honoraro autoriams už knygą, kurią tikriausiai planuojate pardavinėti su tikslu papildyti kažkieno asmeninę sąskaita banke?

Jeigu šitas klausimas pasirodys per daug kvailas (tam kas galvoja jog yra protingas) norėčiau pasiteirauti ar nebus taip, kad spaudos darbai jau apmokėti kažkokios VŠĮ? :) o projektukas "prastumtas" ministerijoje...

Gerbiamieji, džiaugiuosi už Jūsų iniciatyvą pristatyti viską viešai, nes tik viešai daugelis žmonių vienu metu gali pareikšti savo nuomonę...žinoma dialogo pavidalu.

Labai lauksiu komentarų.
 
6. ZOOMBOOK    (2013 06 03 10:23)  
Laba diena,
Dėkojame „Fotokūdros“ nariams už komentarus. Esame atviri bendravimui, o jei savo projektą aprašėme nepakankamai išsamiai, tikimės atsakymai į pateiktus klausimus praplės projekto aprašymą.
„Lietuvos fotoknyga 2013“ yra daugiau idėjinis, gal būt ir komercinis projektas. Jo tikslas – pristatyti fotografuoti mėgstančių žmonių darbus kuo platesnei auditorijai ir tuo pačiu parodyti, kokia savita yra mūsų šalis. Tikimės, kad ši knyga bus originali ir įdomi, nes autorių bus ne vienas, jie gali būti pačio įvairiausio amžiaus ar profesijų ir kas svarbiausia – turės savitą požiūrį. Kiekvienas autorius gaus unikalią knyga, kurioje bus įamžinta ne vien jo nuotrauką, tačiau ir informaciją apie autorių (vardas, varadė, kontaktai, nuoroda į portfolio).
Visas nuotraukas vertins kompetetinga komisija, kurią su laiku atskleisime ir pristatysime visuomenei.
Siekiama, kad šis projektas išaugtų į nuostabią knygą apie Lietuvą. Šiuo metu projektas vis labiau įgauna pagreitį.
Projekto finansavimui VšĮ nėra įsteigta, albumo gamybos taip pat nefinansuos jokia organizacija. Jis bus išleistas mūsų įmonės lėšomis.
Nuotraukos bus naudojamos knygoje, fotoknygos pristatymui ir komunikacijai. Su autoriais susisieksime iš anksto, informuosime apie nuotraukos panaudojimą. Apart knygos planuojame surengti geriausių nuotraukų parodą keliuose Lietuvos miestuose, užsienyje, sukurti jų galeriją internete, be abejo, nurodant autorius.
Dalyvavimo sąlygas aiškiai išdėstėme taisyklėse, nieko neslepiame ir žmonės gali laisvai apsispręsti ar nori dalyvauti, ar ne.
Jeigu turite daugiau klausimų ar pastabų visada galite mums parašyti fotoknyga@zoombook.lt