Snap konferencija - „Dokumentinė fotografija"

Data: 2010 m. spalio 23 d.
Tema: Dokumentinė fotografija.
Viešbutis: Crowne Plaza Vilnius, M. K. Čiurlionio 84.

Spalio mėnesį organizuojamas antras „SNAP" konferencijų blokas, skirtas tiek pradedantiems, tiek pažengusiems fotografams. Tai yra unikali galimybė pasiklausyti pasaulinio garso fotografų, pelniusių ne vieną apdovanojimą tarptautiniuose konkursuose.

 

Konferencijas dokumentinės fotografijos tema ves garsūs Lietuvos bei užsienio fotografai:
Tomas Kauneckas - vienas žinomiausių reklamos ir mados fotografų Lietuvoje. Pradėjęs nuo spaudos fotografijos, šiandien T. Kauneckas ir jo įkurta foto studija „Ciklopas“ bendradarbiauja su pagrindinėmis šalies kūrybinėmis agentūromis.

David Kinsella - pirmąjį savo dokumentinės fotografijos apdovanojimą Davidas gavo būdamas šešiolikos metų (1981 m.).  Jo apdovanojimų sąraše galime rasti apie 60 dokumentinės fotografijos, spaudos fotografijos ir kino kūrybos apdovanojimus.

Vanessa Winship - baigusi kino ir fotografijos studijas Westminsterio universitete, Vanessa pradėjo savo karjerą dirbdama mokytoja Londono Nacionaliniame mokslų muziejuje. Vėliau ji tapo laisvai samdoma fotografe ir jau 1988 metais gavo savo pirmąjį World Press Photo apdovanojimą menų kategorijoje.

Dennis Orchard - savo karjerą pradėjo būdamas peizažų fotografu su 5 x 4 plokšteline kamera keliaudamas po Europą. 1985 metai Dennis atrado spaudos fotografiją ir kurį laiką dirbo The Daily Telegraph Colour Library. Šiuo metu jis puikiai derina abejose srityse gautas žinias ir kuria (kaip jis pats vadina) "Gyvenimo būdo vestuvių fotografiją".

Šalia paskaitų ir praktinių užsiėmimų dokumentinės fotografijos tema dalyviai turės galimybę užsisakyti asmeninio portfolio peržiūrą. Tai unikali proga susitikti akis į akį su profesionalais, o galbūt ir su būsimais užsakovais. Portfolio tema - laisva. Portfolio peržiūra vyks visos konferencijos metu.

Darbus  komentuos:
Andrew Mikšys - gimęs ir užaugęs Sietle (JAV) savo fotografiją skiria visam pasauliui. Jo darbų parodos buvo eksponuojamos Meno muziejuje Naujajame Orleane, Šiuolaikinio meno centre Vilniuje, De Apple šiuolaikinio meno centre Amsterdame. Šiuo metu fotografas kuria tarp Sietlo ir Vilniaus.

Vanessa Winship - Baigusi kino ir fotografijos studijas Westminsterio universitete, Vanessa pradėjo savo karjerą dirbdama mokytoja Londono Nacionaliniame mokslų muziejuje. Vėliau ji tapo laisvai samdoma fotografe ir jau 1988 metais gavo savo pirmąjį World Press Photo apdovanojimą menų kategorijoje.

Vytautas Michelkevičius - Vilniaus dailės akademijos fotografijos ir medijos meno katedros lektorius, kuratorius, kritikas ir knygų sudarytojas. Dėsto medijų teorijos ir meno bei konceptualios fotografijos kursus, vadovauja studentų praktiniams ir teoriniams darbams. 2010 metais apsigynė daktaro disertaciją iš Lietuvos fotografijos XX a. 7-9 dešimtmečiuose. Fotografijos ir šiuolaikinio meno parodose kaip menininkas dalyvauja nuo 2003 metų, tačiau pastaruoju metu yra labiau aktyvus kaip kuratorius bei knygų sudarytojas.

Jurgita Garbaravičienė ir Dovilė Šimkutė - garsaus visame pasaulyje žurnalo L'Officiel Mada vyriausia redaktorė Jurgita Garbaravičienė  ir vykdančioji redaktorė Dovilė Šimkutė.

Renginio programa:

09.00 - 10.00                      Dalyvių registracija
10.00 - 11.00                      Tomas Kauneckas „7 žingsniai dokumentinės fotografijos link"
11.20 - 12.20                      David Kinsella „Vizualinė kelionė pasakojant istoriją. Nuo nejudančio kadro iki filmo."
12.20 - 13.30                      Pietūs
13.30 - 14.00                      „Nikon" naujos technikos prezentacija
14.20 - 15.20                      Vanessa Winship „Tarp realybės ir fikcijos."
15.40 - 16.40                      Dennis Orhard „Vestuvių reportažas."
20.00 -                                 Vilniaus fotografijos festivalio svečių ir nugalėtojų slide show. (Bilietus galėsite įsigyti konferencijų metu už simbolinę kainą.)

Daugiau informacijos adresu: www.snap.lt