Canon 40D

Canon EOS 40D-1 Canon EOS 40D-2 Canon EOS 40D-3

Kaip ir buvo galima tikėtis, tai nėra revoliucija fotoaparatų srityje, tačiau tai yra maloniai evoliucionuojantis aparatas visose srityse - tiek pikselių daugėjimo, tiek triukšmo mažejimo, fotografavimo greičio, fokusavimo tikslumo gerinimo, šiukšlių valymo.

Naujas 10 Mpix sensorius 10 megapikselių CMOS sensorius su triukšmų mažinimo technologija ir 14 bitų spalvų keitikliu; Sensoriaus dydis kaip ir visų APS-C formato sensorių liko nepakitęs - 22.2×14.8mm, pikselio dydis, palyginus su 30D, kiek sumažėjo - iki 5.7×5.7 mikrono.

6.5 kadrų per sekundę fotografavimo greitis

6.5 kadrų per sekundę fotografavimo greitis, leidžiantis vienoje serijoje gauti 75 JPEG arba 17 RAW fotografijų. Tai yra tikrai daug, nes iki šiol 30D turėjo 5 kadrų per sek. fotografavimo greitį. Sensorius nuskaitomas iš karto 4 kanalais, kas ir leidžia pasiekti tokį aukštą fotografavimo greitį.

40D sensorius

Digic III

Naudojamas naujos kartos greitesnis Digic III procesorius. Iki šiol DIGIC III buvo naudotas tik 1D Mark III modelyje.

Digic III

Integruota sensoriaus valymo sistema

Integruota sensoriaus valymo sistema susideda iš antistatinio padengimo ir ant infraraudonų spindulių filtro sumontuotų piezoelektrinių elementų. Jiems labai aukštu dažniu virpinant filtrą, nukrenta dulkės. Ta pati sistema naudojama 1D Mark III modelyje.

EOS cleaning system
Nauja autofokuso sistema

Nauja autofokuso sistema su 9 sensoriais ir papildomu centriniu sensoriumi veikiančiu su 2.8 diafragmos objektyvais.

40D autofokusavimas

3.0 colių LCD ekranas ir galimybė fotografuoti žiūrint į LCD monitorių.

Daug didesnis LCD ekranas (nors pikselių skaičius ekrane ir nepasikeitė) ir galimybė fotografuoti žiūrint tiesiai per ekraniuką. Netgi veikia autofokusas, bet tam pasiekti yra labai trumpam nuleidžiamas veidrodis.

40DLCD

Didesnis, ryškesnis vaizdo ieškiklis

Matomas plotas lieka toks pats - 95%, tačiau vaizdo didinimas ieškiklyje padidėja nuo 0.90x iki 0.95x.

ISO skaičius vaizdo ieškiklyje

Ilgai laukta funkcija - žiūrint tiesiai per vaizdo ieškiklį ir neatitraukiant akies galima matyti ISO parametrą

40Diaf

Keičiami fokusavimo ekranai

Dabar jau kaip ir brangiuose modeliuose yra galimybė keisti fokusavimo ekranus. Ši galimybė labai naudinga tiems, kas naudoja neautofokusinius objektyvus ir fokusuoja rankomis.


1. Smiltė Einikytė    (2009 05 17 14:10)  
Mano grazuolis sitas :)