Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Paplepėkim
 

Socialinis natiurmortas?

     

Pranešimas Vąrgęnįs pąvąrgęnįs    2013 4 05 8:00      

Sveiki,

Jau senokai galvoja kirba įdėja nufotografuoti vieną tokį natiurmortą socialine tematika...Taigi klausimas ar daiktų fotografija gali būti priskirta socialinei fotografijai?Kiek esu susipažinęs, fotografija gali būti priskirta socialinei, jei joje vaizduojamas žmogus ar žmonių santykiai.Ar klystu?Gal yra išimčių?

P.s. įdėjos dėtalių viešinti nenoriu - bus neįdomų viešinant darbą...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas nasicomy    2013 4 06 9:13      

Nedaug cia diskutuotoju..
Sociumas ir jo naudojami irankiai labai glaudziai susije, todel jei pvz nufotografuotum du mobiliuosius telefonus, tai tikrai gali drasiai sakyti,kad tai Socialine fotografija.Is kitos puses nezinau ar nori isradineti dar daugiau fotografijos zanru Smile
P.S. nebetelpi i remus ? Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Arvydas Venclovas    2013 4 06 13:34      

tikrai gali...gi žmonių tarpusavio santykius gali atspindėt per daiktus, aplinką ir tt... kita kalba, kad tai padaryt, ko gera, bus sunkiau, nei paveiksluojant patį žmogų...

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2013 4 06 22:16      

Manau, kad taip. Ir netgi tai gali būti lengviau, nei manome. Esmė čia galėtų būti kad ir simbolių pateikime, tarkim, pvz., kokio nors laikrodžio \"Rolex\" sugretinimas su plastikiniu alaus buteliu. Spindesys ir skurdas. Blizgučiai ir purvas. Bet ne tik.... Tam tikrų žmonių kategorijų atspindėjimas skirtingais stereotipais paremtų vaizdų serija ir t.t. Vienaip ar kitaip, idėja tikrai nebloga. Nekantriai lauksime rezultato!

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vąrgęnįs pąvąrgęnįs    2013 4 10 6:52      

1/Kapiš Smile.P.s. na,tiesiog jau kurį laiką kankino toks klausimas,o kadandi mano aplinkoje su fotografija susijusių žmonių mažai,nusprendžiau klaust kūdriečių Smile.Reikės dar efoto temą sukurt,nes čia,kaip matau,nedaug kas reiškia savo nuomonę Smile

Paskutinį kartą redagavo Vąrgęnįs pąvąrgęnįs, 2013 4 10 7:04 . Redaguota 1 kartą


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vąrgęnįs pąvąrgęnįs    2013 4 10 7:03      

2/Aš taip pat manau Smile.Kuo toliau galvoju,kaip tai įgyvendinti,tuo daugiau keblumų atsiranda.Tiesa,taip pat ir gimsta kitos idėjos, prevencinės pvz...reikės,manau,kažką su prevencija-natiurmortu sukurpt,tai taip pat socialinę tematiką liečia Smile.Tema gal ir banaloka sukas mano mintyse,bet manau,kad pateikimą sumąsčiau neeilini Smile.
P.s. klausimas tiems,kas seka temą-Banalumas prevencinėse fotografijose,kas pagal jus-banalu,kas ne?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vąrgęnįs pąvąrgęnįs    2013 4 10 7:11      

Citata:
Manau, kad taip. Ir netgi tai gali būti lengviau, nei manome. Esmė čia galėtų būti kad ir simbolių pateikime, tarkim, pvz., kokio nors laikrodžio \\\\\\\"Rolex\\\\\\\" sugretinimas su plastikiniu alaus buteliu. Spindesys ir skurdas. Blizgučiai ir purvas. Bet ne tik.... Tam tikrų žmonių kategorijų atspindėjimas skirtingais stereotipais paremtų vaizdų serija ir t.t. Vienaip ar kitaip, idėja tikrai nebloga. Nekantriai lauksime rezultato!


Klausimas tame,ar tokios fotografijos,kaip kad Jūsų pavyzdyje, yra įdomios žiūrovams?Kaip Jums atrodo,ar tai nėra banalu,pasenę?
P.s. aš suprantu,kad tai tik pavyzdys Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2013 4 10 10:34      

Taip, čia buvo tiesiog pirmas papuolęs pavyzdys, bet manau, kad ir iš banaliausio ir pasenusio dalyko galima padaryti kažką įdomaus. Tam tik reikia kažkokios kibirkštėlės – ją rasti yra pati sunkiausia užduotis, nes šiais laikais žiūrovus kuo nors nustebinti darosi tikrai sunku ir jaučiamas toks kaip ir nepasitikėjimas ir atsparumas iš šalies peršamoms mintims ir idėjoms.

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą