Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Kaip islyginti susiglamziusia nuotrauka?

     

Pranešimas Jūratė R.    2008 2 07 11:02      

Sveiki, gal kas galetu patarti, kaip islyginti susiglamziusias, aplankstytas didelio formato nuotraukas?? Dekui is anksto

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gintarė    2008 2 07 12:43      

Na jei tai senos juodai-baltos fotografijos, aš gal pabandyčiau jas pirmiausia pamerkti į 18 - 20 laipsniu vandenį, kiek palaikius išdžiovinti arba "glencatoriuje"(jei tokį dar turite ir jei nuotraukos blizgaus paviršiaus), arba išdėti ant lygaus paviršiaus (jei jos matinės). Tačiau pirmiausia tai išbandykite su mažiau reikšmingomis nuotraukomis, nes pati to nesu dariusi Smile)

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Leonardas Rimkus    2008 2 07 13:04      

Gliancatorius tinka ir matinėms - tik emulsija tada į drobės pusę eina.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gintarė    2008 2 07 13:08      

Gerai tiems kas ta gliancarotių turi (aš tame laimingųjų sąraše Smile ) O iš principo juk galima ir ant stiklo, berods, džiovinti??? ar ne?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Jūratė R.    2008 2 07 14:35      

na jokiu prietaisu ir priemoniu neturiu... o nuotraukos siu laiku, A3 matines, darytos fotolabe... o vanduo paprastas, ne distiliuotas??? ir daugiau nieko nereikia??

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas abracadabra    2008 2 07 14:58      

prosas padeda

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gintarė    2008 2 07 15:18      

Na vandens, jei jis nėra labai kalkėtas, - užtenka manyčiau ir filtruoto. Juk jo vaidmuo tik kiek pabrinkinti tą popierių. Distiliuotas vanduo, žinoma, nepakenks Very Happy O nuo kalkėto ant nuotraukos lieka nudžiūvusios dėmės. Beje, - vanduo turėtų būti vėsus, kad popieriaus sluoksniai neissiskirstytų... Ir patarčiau jau padėjus džiūti nuotraukas nuspausti kokiu voleliu vandenį. Sėkmės!

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą