Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Perėjimas prie juostos :)

      Puslapiai:   1   2   3   4

Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2007 12 29 22:53      

na taip CMEHA prisimena nes vienintele muiline buvo Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vytenis Pavalkis    2007 12 30 0:20      

Kolegos,

gal pravers diskusijoms:

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/1ds/1ds-field-5.shtml

Cia tik straipsnio isvados, bet labai verta perzvelgti ir kitas jo dalis. Esme - 1Ds rezultatai beveik nesiskiria nuo to, ka galima padaryti su vidutinio formato aparatais.

As pats kol kas renkuosi vidutini formata. Jei kyla minciu apie perejima prie juostos ir jau dabar aisku, kad nereikes dirbti uzsakovams, tai toks sprendimas logiskas. Juolab, kad tai vis dar gerokai pigiau nei bet kuris 1Ds su visa butiniausia kokybiska optika... ;)


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2007 12 30 0:34      

na cia kaip skaiciuosi ir kaip ziuresi.
tarkim vieno kadro skanavimas ~20 lt. tarkim is juostos pavyksta padatyti 10 kadru taigi skanavimas 200 lt. 100 juosteliu nera didelis skaicius fotografuojant. Taigi gaunasi kad jau turim 20 000 lt, o pridekim dar juosteliu kaina, spausdinimo kaina ir fakta kad kaip ten bebutu reiks ir objektuyvu. Nelabai daug pabegam nuo 1-Ds. Netgi jei pats skanuosi ir pats spausdinsi nelabai daug sutaupysi. Na ... nebent 1-2 kadrai is juostos, spaudi 9x12 ....


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vytenis Pavalkis    2007 12 30 1:09      

-- Skanavimas nekainuoja, jei tai darai pats :)
-- 100 juosteliu kaina su ryskinimu neperlips 2500 Lt per metus, net jei fotkini i profesionalias juostas, is kuriu apie 20 proc. - pozityvines.
-- Nuskanavus spausdinti nebutina. O jei spausdinti tikrai noresis (ar reikes), tai kaina nesiskirs - nesvarbu, ar spausdinsi is skaitmenos, ar is juostos.

Tai kiek lieka? :)

Tik as manau, kad diskusija cia tikrai ne apie tai, kas labiau apsimoka finansiniu poziuriu...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas R.    2007 12 30 1:51      

Galbūt prieš parduodant skaitmeną tikrai geras pasiūlymas buvo pasibandyti juostelinį. O jei nepatiks?
Nors aš vat ir pati vėl atsisveikinu su skaitmena. Ji lieka tik šeimos albumo pildymui. O šiaip juostelės man tikroji atgaiva.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas MP    2007 12 30 11:46      

Vytenis Pavalkis rašo:
Kolegos,

gal pravers diskusijoms:

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/1ds/1ds-field-5.shtml

Cia tik straipsnio isvados, bet labai verta perzvelgti ir kitas jo dalis. Esme - 1Ds rezultatai beveik nesiskiria nuo to, ka galima padaryti su vidutinio formato aparatais.

As pats kol kas renkuosi vidutini formata. Jei kyla minciu apie perejima prie juostos ir jau dabar aisku, kad nereikes dirbti uzsakovams, tai toks sprendimas logiskas. Juolab, kad tai vis dar gerokai pigiau nei bet kuris 1Ds su visa butiniausia kokybiska optika... Wink


kad ir kaip gerbciau ta puslapi, turiu pastebeti, kad 1D testas labai megejiskas. be to, ten 2002 metu straipsnis. "The 1Ds also fares very well against medium format. Is it sharper than 645? No, not quite, but really very close". jei ziureti objektyviai, tai siandien geriausia skaitmena pagal nemazai parametru pasivijusi (ar lenkia net vidutini formata), taciau yra aspektu, kuriais skaitmena tiesiog nesistengia ir nepretenduoja konkuruoti su juosta, ypac kalbant apie juodai balta fotografija. kalbant apie finansini aspekta - viskas priklauso nuo to, kaip kur ir uz kiek. viska darydamas pats (ir neskaiciuodamas laiko kastu), gali tureti gana priimtina rezultata ir su juosta. padorus skaneriai nera tokie brangus, be to, nebutina viska skanuoti "spausdinimo" rezoliucija. o siaip - turbut ne pinigai ir ne pikseliai sprendima juosta/skaitmena lemia. it's just the way you feel it...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas tendence    2007 12 30 13:14      

Artūras Cimbalistas rašo:


... tai parduočia savo Fuji S6500fd ....

už kiek paduotum? Very Happy


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas klavyras    2008 1 24 1:17      

Jeigu vis dar reikia juostinio fotoaparato, siūlau PENTAX MZ-6 su obj.
400 LT. Puikiai išlaikytas.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas olisima    2008 4 16 15:52      

na as jau nemazai fotografuoju su juostiniu. ir pvz cia daug kas sako kad juostinis stebuklu nepadarys. galiu ir papriestarauti. juostinis gali kur kas daugiau siais laikais nei skaitmena. aisku skaitena patogiau, paziau pysiaus. pvz skaitmena niekada netures tokio gylio kaip juosta, niekad netures tokiu spalvu gamu nei juosta ir tokios kokybes kaip juosta. tik beproto brangios skaitmenus kazkur arciau to plaukioja, bet..... o kas liecia stebuklus, turint skaneri galima padaryti visus stebuklus ir ant juostos jai ka ir pakropint ir paretushuot ir padailint ir visa kita. pati fotkinau nemazai su skaitmena ir niekad nebuvo tokiu rezultatu kaip su juosta.aisku pradzia labai sunki nes labai daug reikia mokytis ir zinoma labai svarbu gera optika.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 4 17 16:26      

stebuklu nepadarys nei juostinis, nei skaitmeninis. fotografuoja ne aparatas, o fotografas. Paprasciausiai specifika kita fotografuojant juosta ir skaiciuku. Kai zinai kiekvienos is ju silpn/stipriasias puses ir gylis normalus ir spalvos ir kiti parametrai (kalbant apie vienodo lygio aparatus ir optika). daznai tenka girdeti, zinai perejau ant juostos - nerealiai. skaitmena - sudas. o paskui pasirodo, kad fotkino su skaitmenine muiline pirkta pries 10 metu, o lygina su juostiniu veidroduku. taip kad kai moki ir zinai kokio rezultato nori ir kaip ji gauti klausymu kas geriau nekyla, nes imi tai ko reikia konkreciam projektui igyvendinti.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 4 17 22:34      

vienas interviu i tema ...
In focus: film vs. digital

27 March 2008
(c) 2008 The Korea Herald

I've only ever photographed using a digital camera. Is it worth using film cameras? - Nicole, Seoul.

The rise of digital was bound to bring with it conflict between purists and modern photographers. These days, however, few photographers disagree about the benefits of digital.

Actually, I wanted to answer this question because I bought a film camera this week; a Leica. The reason I bought it is because I grew up shooting and developing film. So a rediscovery of sorts was in order for my old film passion.

Even though I love my DSLR, there is a different feel to film. There is no doubt that doing it the old way will also help with digital photography too.

The most important thing to understand is that there are a number of myths surrounding film vs digital.

The first myth is that digital is higher quality. For printing, film is definitely higher quality than digital; especially with bigger prints. Some digital cameras are catching up, but film still has the advantage.

However, on a computer, digital images always look better. But don't blame film for that; blame the poor quality and resolution of scanned images. A photo scanned from a slide can look absolutely amazing, even on a computer.

Another myth is that you are a better photographer with film. Film is definitely a harder medium to work with. Film photographers need to trust their ability to get the shot, but digital offers the benefit of instant feedback.

This can be great for dramatically increasing your photography skills and guaranteeing that you don't miss the photo. A lot can be learned from both mediums, especially with fully manual film cameras.

There are some clear benefits to digital, too. Digital photography can be more creative, because it allows you to see the results immediately and re-shoot where necessary. In the long run, digital is also cheaper.

The outlay on a camera is higher, but there are no added costs for film and developing. Digital images can all be stored on a few CDs. Film photographers need to keep boxes of negatives, slides and printed photos.

One big disadvantage of digital is the time it takes to process photos. Not only does a serious photographer have to spend time downloading, sorting, deleting, and editing, but they also need to spend money on expensive editing software and computers.

Digital requires proficiency with technology that isn't required with film. I've rarely heard complaints from film photographers about their workflow. Yet digital photographers constantly complain about how much time they need to organize and edit.

Film's big benefit is that film photos look amazing compared to digital. This can be explained by the crystals in film which give a remarkably superior rendition of a scene, in terms of color fidelity, tones, and resolution. A slightly overblown shot looks terrible in digital. Film is a lot more forgiving in this respect.

Like all technology, there will be conflict between the old and new schools of thinking - Are CDs better than vinyl? The important question is: What do you want to get out of photography?

If you want to take snapshots, or post all your images online, then stick to digital. If you want to learn the old ways of photography, and put beautiful big prints on your wall, get yourself a film camera.

Neither is categorically better. But if you're serious about photography, why not do both?

Happy shooting!

Send David a message at davidsmeaton@gmail.com or visit his website at www.davidsmeaton.com . If you want to be a part of the weekly Photo Challenge, join the "Seoul Photo Club" group at flickr (flickr.com/groups/seoulphotoclub). - Ed.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas MP    2008 4 19 0:10      

nesitikejom is R. B. tokio interviu, kur taip gerai apie juosta kalbama Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 4 19 2:16      

As niekada nesakiau, kad juosta blogai Smile as tik daznai sakau, kad skaitmena - gerai Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2   3   4

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą