Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Paplepėkim
 

SOS -PADĖKITE

     

Pranešimas I.    2009 8 08 21:06      

Inesa iš pajūrio. Dvi stichijos susitiko – ugnis ir vanduo, ir susiliejo į vieną nuostabią, šiltą ir siautulingą, kartais ramią, kartais audringą sielą. Inesai - 28 metai. Jauna ir su polėkiu, kūrybinga ir pozityvistė. Gera mama. Stipri ir mylinti. Mylinti savo ketverių metukų dukrelę Ugnytę, savo tėvelius, mylinti visus gerus žmones. Jautri kaip įtempta styga, kartais neišlaikanti ir pravirkstanti visu savo virpančiu balsu.

Liga
Jaukius jaunos mamos rūpesčius, kruopščiai kuriamus gyvenimo planus sujaukė netikėta liga. 2008 gruodžio 4 d. Inesai atlikta naviko šalinimo operacija. Auglys išoperuotas neįtikėtinai didelis - 25 centimetrų. Jis buvo išaugęs iš dubens kaulo, peraugęs dešinį klubakaulį ir užėmęs visą dešinę pilvo ertmę, kur nustūmęs inkstus, žarnyną, net kraujagysles į kitą kairę pusę. Deja, Inesos ligos diagnozė baisi – Ewing‘o sarkoma, III stadija. Liga labai pikta, klastinga ir negailestinga, tačiau Inesos kova su šia liga buvo dar negailestingesnė. Po pirmosios auglio šalinimo operacijos nepraėjus net mėnesiui, navikas vėl buvo ataugęs 13 centimetrų. Per 7 mėnesius jauna mamytė iš viso ištvėrė net 7 įvairias operacijas. Prasidėjęs pirmasis chemoterapijos kursas sukėlė baisias komplikacijas: žarnyno nepraeinamumą, po kelių dienų sepsį bei komą... Inesa išgyveno, ir atlaikė visas po to sekusias 5 operacijas. Praleidus pusantro mėnesio ligoninėje, namo ji grįžo sverdama 30 kilogramų....Po visko, ji dar ištvėrė visus 6 chemoterapijos kursus. Drąsi moteris atlaikė ne tik operacijas, bet ir ilgai trukusius išsiskyrimus su savo maža ir be galo mylima vienturte dukryte Ugnyte. Inesa jau beveik metus kovoja ir kenčia nepakeliamą skausmą, kuris deja net naudojant stiprius nuskausminamuosius nepraeina nei dieną, nei naktį, nei vieną minutę.

Dabar auglys susitraukęs, jo dydis šiuo metu apie 24 milimetrus. Tačiau kovos su liga kelias dar nenueitas – rugpjūčio 18 dieną Inesos laukia dar viena labai sudėtinga auglio šalinimo operacija, kurios metu bus siekiama visiškai pašalinti likusį naviką kartu su dalimi dešiniojo dubens kaulo. Po pusmečio – jau devintoji – dubens rekonstrukcijos operacija. Kiek stiprybės, kiek vidinės jėgos reikia kovojant ne tik su liga, bet ir su nuolatine baime ir nerimu!



Kliūtys


Mūsų užduotis – padėti Inesai kovoti ne tik su liga, su baime, bet ir su rūpesčiu dėl jos pačios ir dukrytės ateities. Gydymas reikalauja ne tik dvasinių jėgų, bet ir finansinių išteklių. Vienišos mamytės, dėl ligos negalinčios dirbti, pajamų tiesiog neužtenka. Nuolatiniai finansiniai rūpesčiai neleidžia susikaupti ir galvoti apie pasveikimą – juk tik į tai turėtų būti nukreiptos visos sergančiojo mintys ir energija. Šiuo metu Inesos pajamos – 750 litų. Iš šių pinigų, ne tik reikia sumokėti mokesčius ir paskolą už kuklų ir mažytį 20kv.m. butuką, bet ir už dukrytės darželį – o kur dar vaistai, gydymas, kelionės iš pajūrio į Vilniaus klinikas ir atgal? Nuotaikos niūrios, kamuoja didžiulė operacijos baimė bei nežinomybė dėl ateities... Todėl labai prašome visų visų – pagelbėkite mums padedant Inesai – nebūkite abejingi, padėkite žmogui, kuris pats niekada nesiryžtų kreiptis pagalbos... Padėkite praskaidrinti šios drąsios ir jaunos moters būtį, jos kasdienybę, kad ji galėtų susitelkti ties dviem svarbiausiais dalykais jos gyvenime – pasveikti ir būti pačia geriausia mama savo vaikui....



Prisijunk
Padėkime išlaisvinti Inesos svajones – visų pirma išvaduodami ją iš šiandienos piniginių, buitinių rūpesčių naštos. Labai tikimės, kad surinksime pinigų ne tik buities palengvinimui, bet ir gydymui. Visi norintys prisidėti prašome pervesti norimą sumą į sąskaitą:

LT447300010036860428

Inesa Morkūnaitė


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą