Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Juostinio pasirinkimas

      Puslapiai:   1   2

Pranešimas Bart Ender    2009 7 30 23:38      

Citata:
siulyciau pasiziureti i olympus sistema. pvz om1/2 + pora neblogu fix'u i ta kaina turetu isipaisyti. privalumai - kompaktiskumas, turbut pigesnis nei atitinkamos klases nikon (ypac stiklai).


Apsistojau ties Oplympus. dabar kitas galvos skausmas Smile OM-1 ar OM-2?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Rokas Baltušnikas    2009 7 31 1:24      

Jei dar sumanys kas apie canoną pasiskaitinėt http://www.canonfd.com/The_Canon_FD_Documentation_Project/Brochures.html . Labai gera leidinių ir brošiūrų bazė. Pats turiu AE-1 program, dirba kaip laikrodis, ištikimai, fiksų legva rast. Bet jei reikia ko nors rimčiau, tai ir smarkiai paieškot reikia, o ir kainos jau nebe menkos. Bet su tokių metų ir nikonais panašiai, tik su pentaxais ir olympusais va jau sunkiau. Bet populiarių komponentų kainos mažesnės, pvz mano variklis kainuoja apie 150 dol, jei devėtas-100dol., mokytojas Olympusui pirko už tikrai 100 nesiekiančią kainą lietuviškais. Pats Olympusas Lietuvoj buvo tikrai populiarus kaip Ford Sierra ar Opel Record, kai byrėjo tarybų sąjunga daug kas iš vokiečių vežėsi Olympusus-pigūs, patikimi aparatai, ir mažiukai. Zuiko optika užsirekomendavus. Teko Laikyt antruką. Už pirmą geresnis, nė kiek nedidesnis, o ir turi diafragmos pirmumą. Nors ir pusiau auto, gali dirbt ir be baterijos pilnai rankiniu rėžimu. prie rankos limpa, tačiau man, su didele ranka ten nebūtų patogu didelis objektyvas (todėl naudoju canoną-didesnis, ypač su varikliu). Kitą dieną išbandžiau su varikliu, kitas reikalas, rankena glotni, truputį paformuota rankai. Veidrodžio garsas malonus, gražiau dirba(tikrai malonus ausiai garsas) nei canonas, nes neturi baisiai sudėtingos veidrodžio pavaros tepimo sistemos, kaip pas canoną(mano nuo 82'ų nenaudotas tai ten tepalas subėgęs į vieną vietą ir iždžiuvęs, dabar tepalus keist reikia Very Happy). Variklio greitis 3 fps nėra didelis, bet gi ne žurnalistikai aparatas šiais laikais naudojamas. Tarp kitko, mačiau nuotraukų su juo darytų dar kai reportažas juo buvo gaminamas. Patiko, kokybė aukšta, tik juosta grūdėta buvo Smile. Manau antrukas geriau nei pirmas. gauni tik šiek tiek patobulintą modelį. Nebent galima žiūrėti į dar vėlesnius modelius. Tie jau turėjo tokius mandrus dalykus kaip taškinis matavimas ar pilna programa ir t.t. Vienu žodžiiu, Olympusas tikrai yra gėris (nenuvertinu kitų brand'ų, visi turi pliusų ir minusų). Sekmės beieškant geriausio varianto!

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas r.g.    2009 7 31 7:18      

Aš jau ne vienerius metus naudojuosi Nikon N90S.

Plačiai neaprašinėsiu - yra puikių nepriklausomų šio aparato apžvalgų: http://www.kenrockwell.com/nikon/n90s.htm

Trumpai pasakysiu tiek - kantrus, patikimas, profesionaliai pagamintas ir puikų rezultatą dovanojantis aparatas.
Tinkamas ir tiems, kam reikia automato, ir tiems, kam reikia "rankinuko". Jų rinkoje nėra daug - kas turi, tas saugo ir nepardavinėja. Bet modelis išties vertas dėmesio.

Sėkmės renkantis Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Bart Ender    2009 8 05 1:43      

medzioju OM-2. Pranesiu kaip seksis Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Bart Ender    2009 8 08 17:20      

Nu va, gavau OM 2 su standartiniu Zuiko 50mm objektyvu. Gal kas turi konkreciu patarimu del objektyvu ir blykstes? Galvoju apie HOYA 400mm F5.6 objektyva - gal kam teko susidurt?

» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą