Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Reikia patarimo dėl fish eye objektyvo

     

Pranešimas fotogidas    2009 5 23 18:22      

Sveiki,

noreciau isgirsti zmoniu nuomone, kurie naudoja ar teko nemazai girdeti apie fish eye objektyvus. Kokius jie konkreciai naudoja, ar daznai juos naudoja, ar ju pirkinys pasiteisino? Apskritai, i kokius fish eye objektyvus verta ziureti, o kurie neverti demesio uz mokama suma.

Deciau ant canon 40d, kai kada ant canon 5d. Fotografuociau gamta, zmones.

dekui is anksto


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Marijus *Bružila    2009 5 23 20:33      

fishajus portrete labiau tinka ,kaip sharzhui, nei tvarkai. peizazhe. na peizazhe elementariajame suvokiamajame, kaip ,kad knygose, taipogi tai lauzhytu daug nuostatu bei taisykliu. fishajus labiau situacijom (smagiom) , nestandartui, pankavimui. aplinkos pojuti gera reikia tureti juom naudojantis ( na ,kaip ir kitais plachiakampiais). shiaip visad verta pagalvoti ka juom fotografuosi. jei nori tvarkos , technishkos taisykliu kokybes tuomet , gal geriau plachiakampis ,nei fish. fish, tai zhvilgsnis, pro duru akute.
p.s. beje. ar 40d pilnaformatis, kaip 5D? man regis ne. tai viename ju jis bus ne fish


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Dangus    2009 5 24 11:27      

geriau nedek ant 40d nes visas fishajaus lankstimas prapuls. 40d nepilnos matricos. beje Marijau gi tavo vestuves su fishajum fotkintos Very Happy.

klausimas: o koki fisheye ketini naudoti? ar pirkti originalu canon ar pirkti zenitar? canon speju nedaug kas naudojes jis autofokusinis ir brangus variantas. o zenitar 4 kartus pigesnis neautofokusinis (tai ne beda) ir reikalaujantis perejimo ziedo ant canon aparato. kaip Marijus sake tai objektyvas daugiau pazaidimams. tuo gali isitikinti uzrases googleje ka nors panasaus i "fisheye photos".


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas briedis miske    2009 5 24 13:41      

Canon 15 2.8 senas labai,bet nieko,ant D5. Turejau Sigma ant D20,(1.6 cropas),lix,tik krashtai ishsikarpo,ir palieka juodas demes,bet patvarkoma.
Fisheye pazangiausiai shendien vaziuoja Sigma,jei negaila pinigu ir 4.5mm ir 8mm,ir berods 6mm yra butent cropui,kaip D40,bet kainuoja.Pentaxo labai liux 10-17mm,bet neuzdesi,ant Canono,nebrangus. Tokina turi irgi berods 10-17. Jei Fishajumi susiimsi kieciau,imk kintamo zydinio nuotolio,10-17.
Jei tik pazaidimui 8mm Pelengas. Fisheye yra tox reikalas,kad nereikia daug zaisti su nustatymais,kali beleka,isheina vistiek gerai,dar +PS.Nusistatysi Pelenga apie 3-5m ryshkumo zonoke ir gali uzvyrinti zieda :)su priverta diafragma ishtempia vistiek. Ir labaio gerai nakty veikia,patys gerioausi objektyvai nakties fotografavimui,nes gauna belekiek daug apshvietimo,Sigma 4.5mm net iki 220' ima kampa,tai pati Fotogidas.lt pagalvok,kaip sshviesa bus surenkama. Zaisk pradziai su Pelengu,poto vaikams isdalinsi,nebus gaila.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas fotogidas    2009 5 25 9:29      

Papuole i akirasi tokie modeliai:

Tokina AF 3,5-4,5/10-17

Sigma EX - Fisheye lens - 15 mm - f/2.8 DG

Objektyvas SIGMA 8/3.5 EX DG fisheye circular (CANON AF )

Canon EF Fisheye 15mm F2.8

Del fikso tai ir man klausimas, manau bus ne viena karta, kai reikes zoom, ir jo nebus. Bet klausimas islieka, ant kiek kokybiskas, kiek geras tas tokina modelis. Ar stipriai nusileidzia canon firmos 15mm 2.8 objektyvui. O ir diafragma tokina ne 2.8. O ir kainos canon ir tokina panasios.

Kaip likusieji sigma objektyvai, ka teko apie juos girdeti? Galbut kas nors juos turi?

Beje, o kaip ziuretusi ant pilno ir nepilno kadro fotiku tiek canon 15mm 2.8 ir tokina 10-17mm?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Zenonas Urbonavičius    2009 5 25 11:56      

Jei tikrai nusprendei įsigyt -pirk, galėsi pasižaisti, iškraipydamas viską. Tam jis ir skirtas dažniausiai. Kokį išsirinkt nepatarsiu (gali testus pasiskaityt, išsinagrinėt internete), nes pats turiu Pentaxo 10 -17mm. Kai reikia plataus kampo peizažam kokiem naudoju, tik horizontas per vidurį turi būt, kad tiesus būtų, jei to reikia. Turi jie ir savų trukūmų, kas būdinga tokio kampo objektyvams.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Marius Grigutis    2009 5 25 20:04      

Del ju kokybes nepakomentuosiu, bet jei naudosi ant canon 40d, tai visiskai ner prasmes pirkti 15mm fisheye, nes su cropine matrica nusikarpys kadro krastai, o butent kadro pakrasciuose labiausiai ir matomas fisheye efektas. As toki varianta bandes esu, tai vaizdas niekuom neissiskiriantis, tik vos vos placiau uzh 18-55mm kit objektyva... Uztat jei nori tikro fisheye siulau rinktis Tokina 10-17mm arba Sigma 8mm.
15mm fish ant pilno kadro atitinka 10mm fish ant crop, o su 8mm ant crop jau gali kadro kampuciai siektiek juoduoti.
8mm fish seip skirta pilnam kadrui, va tokiam duru akutes efektui: http://farm1.static.flickr.com/222/466736583_d35a7d1c41.jpg
Beje sigma gamina ir toki, butent cropinems matricoms: http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3337&navigator=6

Zodziu pries renkantis reiktu apsisprest ar naudosi ant 40D ar ant 5D.


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą