Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Lietuva 2009 - kulturos ir skurdo sostine (2009/01/16 12:00)

      Puslapiai: 1   2  

Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2009 1 12 22:52      

Jei kam idomu ir butu noras prisijungti:
http://www.youtube.com/watch?v=Hoh9szSXzas

jei turite laiko dar ir idomus interviu : http://yessuz.blogas.lt/458189/geriausias-2008-metu-interviu.html


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Tricky kid    2009 1 13 0:35      

Dekui uz nuorodas, interviu tikrai vertas demesio. Siulau ir kitiems paklausyti.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2009 1 13 0:45      

Vujėzau - mano dėstytoja! Apsaugok, viešpatie, nuo šitos visažinės:/ Diskusija neįmanoma.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2009 1 13 0:57      

Kad ir toks jos pačios savo interviu komentaras:

" Parašė Aušra Maldeikienė
2009-01-08 | 18:14
Na įdomiausia iš to ką skaičiau, tai apie du infarktus. Ir kada aš juos turėjau? Matyt esu tiek apkvaitusi, kad nepastebėjau...
Isteriškai ta tikrai esu — labai skriaudžiu studentus, jie tik mokosi mokosi. Dieva, kaip baisu...
Ir realioje ekonomikoje nieko nesupratu (beje, ką tai reiškia?). bet mano žinios tai tikri iš vadovėliu. Gariūnuose sugrūbusiomis rankomis Dievas dirbti neleido...Gal ateity.
Pagarba anonimui. Ypač už informacija apie ligas... "

Dievas jai neleido...:/


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2009 1 13 12:06      

cruxman rašo:
Vujėzau - mano dėstytoja! Apsaugok, viešpatie, nuo šitos visažinės:/ Diskusija neįmanoma.

na ..., kai zmogus bendravime bjaurus, guodzia kad jis bent jau ne durnas Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2009 1 13 17:12      

Jei jau užkūrėm šitą peklą, tai eikim iki galo. Apart to, kad gindamas savo diplominį darbą universitete negalėjau ištarti nė vieno žodžio ir pertraukti jos spiegiančių užkimusių iš isterijos ir seilėtų tiradų, mėgstu pasiskaityti straipsnius ir šiaip jau pritariu daugeliui išsakytų minčių, tačiau...

Nedurnas ar durnas tai žmogus negalima vienareikšmiškai spręsti. Ji protinga tik teoriniam lygmeny, ir tik tada, kai nėra, kas jai užkemša gerklę, tarp išsilavinusių žmonių, akademikų, studentų, ir moksleivių, kurie nedrįsta kelti prieš ją balso. Praktikai apie šią damą yra įvairios nuomonės. Kai iš Keinso, Adamso ir Karlo Markso vadovėlių nupyškintas tiesas sumišai su savo buities vaizdeliais mums kas dieną brukdavo šita Maskvos Lomonosovo Universitetą baigusi dama, dėstanti politinę ekonomiką ir besityčiojanti iš prasčiau gyvenančių ar prastesnį darbą dirbančių žmonių, būdavo stačiai koktu. Šita poniutė tyčiodavosi, kad moterys verkia, kad joms kas dieną reikia plauti indus, tvarkyti kambarius - esą tai jai - pramoga ir ji tokia užimta kitais reikalais, kad gali tuo užsiimti tiktai savaitgaliais ir švenčių dienomis. Jai juokinga būdavo, kad žmonės stovi Gariūnuose ir nemoka mokesčių, bet kodėl jie ten stovi ir kaip jie ten atsidūrė, jai ne itin svarbu ir ji niekada nepateikė argumentų, kaip padaryti, kad žmonės galėtų dirbti parduotuvėse, o ne šalti paviljone. Esu net keletą kartų matęs, kaip ji (ar jos kokia nors studentė padėjėja) pateikė lenteles su neteisingais apskaičiavimais, ir po to taškėsi per DELFI. Esu daug kartų girdėjęs, kaip jai neįtikdavo kokia nors kavinukės padavėja atnešusi vietoj paprasto vandens stiklinės, gazuoto mineralinio, ar tai, kad kokia verta paniekos kaimo bibliotekininkė, nemokanti naudotis internetu. Turbūt per drąsu teigti, bet kažin, kai Maldeikis (jos vyras) buvo LR ūkio ministras, ar tik ne ši ponia vadovavo visam šalies ūkiui?.. Kas iš to vadovavimo išėjo, matėte patys: buvo parduota Mažeikių nafta, paskui Maldeikis važiavo į Maskvą ir karjera baigėsi.

Esu gana apolitiškas, ir dalyvauju nebent prezidento rinkimuose arba referendumuose, todėl man neįdomu keikia ji dabartinę valdžią ar aukština, bet mužikiškai taškytis kritika yra netaktiška, amoralu ir žema... Tai vienpusis rėkimas iš teoretiko tribūnos, bet praktika, kaip žinome, esti visai kitokia.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2009 1 13 18:14      

Be abejo praktika nuo teorijos skiriasi, o dar pridedant Lietuviskaji fenomena .....
As suprantu ir nuosirdziai uzjauciu studentus, kuriems tenka su ja susidurti, bet kaip ekonomiste ji gan idomus zmogenas, su visomis savo radikaliomis paziuromis ir to isdestymo budais.
Panieka ar nemeile kitiems ar kitokiems, cia jau nebe ekonominiai dalykai, o bendrazmogiski. Man taip pat nepatinka nei Gariunai nei ten prekiaujantys zmones, nesu sociologas tad man taip pat nerupi priezastys del kuriu jie ten atsidure. Ant padaveju pykstu uz bloga aptarnavima ir tinginiavima, nes norisi skaniai pavalgyt, but gerai aptarnautam ir palikti arbatpinigiu, taciau Lietuvoje daznai palikdamas arbatpinigiu (palieku visada ~10%) jauciuosi, kad tie zmones ju neuzsitarnavo. Speju esu panasaus bjaurumo kaip ir ji Very Happy


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2009 1 13 18:25      

Interneto "archyve" yra jos straipsnių apie tremtinius, kur ji susikapojo su tremtinių sąjunga ar šalininkais. Tai galima būtų perskaityt irgi priešingų minčių ir išklausyt kitą tribūną. Ten irgi ne durni žmonės su ja susirašinėjo. Žodžiu, protingai žodžiai skamba tik tol, kol jie rašyti ir nepritaikyti realybėje ir neįsigilinama į dalyką, bet išklausius keletą nuomonių pamatytumėt visą išmonę ir protą.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2009 1 13 22:31      

kitokia, prisinga ar net nepriimtina nuomone - taip pat nuomone. Vien tai, kad ji kitokia nebutinai netiesa, kaip ir tai, kad jei nuomone/tiesa pateikta nepriimtinu budu - netampa melu.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Veronika    2009 1 13 23:50      

Išklausėm abi puses. Smagu skaityti dvi skirtingas nuomones. Reikėtų trečio asmens, galinčio daugiau apie ją pakalbėti. Tiesa, gal geriau nereikia platinti informacijos, kuria žmogus šmeižiamas, įžeidžiamas, žeminama jo garbė ir orumas . Būdama p. Maldeikiene, turėčiau prie ko prisikabinti. Aš nesu sociologė, bet kada vidurinės mokyklos, kurioje mokiausi, dėstytojai (vieni geriausių), ėjo į Gariūnus prekiauti (ne dėl to, kad ten geresni pinigai), man rūpi, kodėl taip atsitiko. Ir man ne tas pats, kai sena moteris skaičiuoja centus parduotuvėje, o paskui nusipirkusi kelias kilkes jas ten pat, parduotuvėje suvalgo. Ir nemanau, kad kas garsiau rėkia, tas teisus. O už servsą palieku arbatpinigius priklausomai nuo aptarnavimo lygio. Būna negaila > 10 proc. Smile. Gerai, kai yra skirtingų nuomonių. Ginčuose gimsta tiesa.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2009 1 14 2:05      

Geriau pasistenkite, kad pas mus sausio 16 d. neįvyktų taip, kaip vakar Rygoje.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Romasito    2009 1 14 10:22      

Net neaišku ar geriau, kad įvyktų, bet kultūringiau, ar kad neįvyktų...

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Juozapas    2009 1 14 12:25      

manau i tema Smile

http://www.ve.lt/?data=2009-01-14&rub=1065924810&id=1231868447


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2009 1 14 14:55      

Ne. Į temą vat kas:

http://www.youtube.com/watch?v=T7ai_xhM1Fo

Very Happy


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas briedis miske    2009 1 15 7:24      

ziauru,reikia kovoti:)

» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai: 1   2  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą