Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

IR filtras

     

Pranešimas Inga Jankauskaitė    2008 9 15 22:21      

Klausykit chebryte, nusipirkau aš naiviai IR filtrą, nes girdėjau esą neblogas daikčiukas, o ir foto kiek mačiau man patiko, tik va... neįsivaizdavau kas tai per daiktas...Embarassed pirkau internetu už kelis niekingus doleriukus, tad širdis neskaudėjo "paišlaidaut". Klausimas - kaip juo naudotis, nes tai tamsus tamsus filtras, na pleškančią lempą su 15 sekundžių išlaikymu nufotkija, bet... gal kas apšvietų palčiau? a? prašau... labai labai Rolling Eyes

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 9 16 1:07      

vasara, skaicia sauleta diena, pasistatyk fotika ant statyvo ir gausi IR vaizdeli. O siaip tai pasilaidavai, nes jis labiau juostai tinka, o su skaitmena ir taip PS'e gali IR'a pasidaryt.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Marijus *Bružila    2008 9 16 7:40      

juostai tinka, tik juostos turi buti skirtos IR filtrui ,kaip manai kas pas mus jomis prekiauja? Smile
internete daugiausiai su IR visi lapuochius fotografuoja. lengviausias IR veikimo pavyzdys, tachiau subanalejes, portretus megink.ishlaikymai zhinoma ilgi, shtatyvo reikalaus, bet rezultatai ,kaip ish siaubo filmo...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Mindaugas Dryža    2008 9 16 23:28      

a koks diametras? jei atsibos, as prigriebciau. man reikia ilgiem islaikymam Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas KatrėV    2008 9 16 23:39      

Jei ne juostai - teisingai Ramūnas sako...Faktiškai iš skaitmeninių tik fudžikas specializuotas pilnai į IR spektrą reaguoja, ant likusių IR filtruojami, ir neverta net paprasto raudono filtro dėt vien dėl padidėjusio išlaikymo - jei dar ir RAW fotkint, tai pilnai pakaks spalvinės informacijos emuliuot bet kokį spalvotą filtrą kompe, jau pačiam raw konverteryje, kokį benaudotum, nepriėjus net iki fotošopo.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas zenza    2008 9 22 12:31      

prie ko spalvotų filtrų emuliacija ir IR fotografija? IR apima gan platų diapazoną. tiesą rašo, kad pas skaitmeninius atkerta tuos spindulius, nes matrica juos puikiai mato, o kadangi IR spinduliai fokusuojasi kiek kitam taške nei matomi, jie gadina vaizdą. tas filtras stovi prieš matricą ir vadinasi hot miror. visų gamintojų ir modelių jis skirtingo ilgio bangas atkerta. taip pat ir filtrai. tai jei tavo filtras praleidžia tarkim nuo 720 nm, o hot miror atkerta 900 nm ir daugiau,tai tavo matrica vis tik matys atkarpą, kuriųos bangų ilgis bus nuo 720 iki 900 nm. ar tavo aparatas mato IR spindulius gali pabandyti tamsoje 2 s išlaikymu fotografuodama distancinį pultelį (nukreipk jį į objektyvą ir eksponavimo metu nuspaudusi laikyk kokį nors mygtuką). jei matysi nuotraukoje mėlyną ar kokią kitą šviesą, tai jau geras ženklas. IR fotografijos grožis - balti lapai (viskas, kas turi chlorofilus atspindi šilumą, o reiškia yra ir IR spindulius) ir juodas dangus. skaitmenoje tu gausi raudona/baltą vaizdą, kurį reiks tvarkyti fotošopu.

p.s. šią vasarą irgi buvau užsigeidęs tokio filtro. nusipirkau. pabandžiau. žaisliukas ir tiek. jei nesiruoši tuom rimtai užsiimti. o tam reikia turėti gerą štatyvą, kantrybės ir gražius gamtovazdžius. be to ir tinkamą objektyvą. nes ne visi tam tinka. didelė dalis jų IR spindulius koncentruoja centre, dėl to nuotraukoje gaunasi baltas taškas, vadinamas hot spot. pvz kitinis canono efs nelabai tinka. geriausiai iš prieinamų tinka 50/1.8.
p.p.s. nikono, berods 50, matrica silnai apsaugota hot miroru. nes lyginant su canon 30 išlaikymą galima buvo kokius 3-4 kartus trumpesnį nustatyti. čia praktinis pastebėjimas iš vienos išvykos su aparatais, draugais ir alum.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Justyce    2008 9 29 11:56      

http://www.efoto.lt/fotografavimas/infraraudonoji_fotografija

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą