Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Patarkit kokį aparatą pirkti, mokymosi tikslams.

     

Pranešimas as    2013 6 29 22:48      

Turiu degantį norą išmokt fotografijos, bet pradedu nuo visiško 0 Very Happy
Iškilo klausimas kokį fotoaparatą pirkt, mokymosi ir praktikos tiksląm.
Biudžetas labai mažas, apie 300 lt.
Koks geriausias varijantas, pirkt naują muilinę, pridėt dar kelis lt ir pirkt senesnį naudotą DSLR, ar kolkas atidėt praktiką ir taupyt iškart geram aparatui?
Į ką bendrai verta atsižvelgt mano atvėju?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Toki Šioki Foto Menas    2013 6 30 14:01      

Mano kiniška blykstė daugiau kainuoja, nei tavo biudžetas. Siūlau
http://computerbild.veidas.lt/2012/06/12/naujienos/pigiausias-fotoaparatas-pasaulyje
Aš rimtai...
[quote=as]Turiu degantį norą išmokt fotografijos, bet pradedu nuo visiško 0 Very Happy
Iškilo klausimas kokį fotoaparatą pirkt, mokymosi ir praktikos tiksląm.
Biudžetas labai mažas, apie 300 lt.
Koks geriausias varijantas, pirkt naują muilinę, pridėt dar kelis lt ir pirkt senesnį naudotą DSLR, ar kolkas atidėt praktiką ir taupyt iškart geram aparatui?
Į ką bendrai verta atsižvelgt mano atvėju?[/quote]


Paskutinį kartą redagavo Toki Šioki Foto Menas, 2013 6 30 20:08 . Redaguota 1 kartą


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas MP    2013 6 30 16:45      

Tam, kad pramokti pagrindiniu dalyku - kompozijcijos, sviesos valdymo- visai nebutina brangi kamera ar tuo labiau kiniska blykste... Elementarus pilnai mechaninis juostinukas tam yra puiki priemone. Uz pora simtu litu ka nors su 50mm objektyvu tikrai rasi, kita 100lt galsi isleisti juostoms, ryskinimui, skanavimui. Kai suprasi kas tau yra fotografija galesi juostinuka parduoti (be didelio nuostolio) ir rinktis skaitmena...

Paskutinį kartą redagavo MP, 2013 7 02 7:54 . Redaguota 1 kartą


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Fotostotelė    2013 7 02 7:32      

Geras patarimas su juostiniu fotiku, mokytis labai gerai, kadangi išmoksi taupyti juostą ir atsirinkti kadrą vertą dėmesio. Su juostiniu aparatu gausi puikią kokybę, tik neimk zenito, paieškok ko nors truputį patikimesnio. Dar mano patarimas būtų paraleliai turėti kokią skaitmeninė muilinę su rankiniais režimais, kad galėtum paeksperimentuoti. Aš kažkada pirkau Nikon Coolpix 995, kuris atitiko mano poreikius, jei susidomėsi, galėsiu nebrangiai perleisti.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas lvalius    2013 7 02 9:18      

Pasitaiko už panašią kainą skaitmeninių veidrodinių naudotų. Pradžiai kaip ir užtektų. Kad ir Canon EOS 300 D. 30 D. Juostiniai kainuos pigiau, bet išlaikymas bus brangus, o vis vien turėsite versti į skaitmeną. Juostinį galėsite ir vėliau, kai jau įsitikinsite, kad be fotografijos gyvenimas nuobodus ir liūdnas. Užsistatęs rankinį valdymą skaitmeniniame galėsite susipažinti ir su diafragma ir išlaikymu. Tik nepirkite jokių \"muilinių\". Pradžioje bus daug broko, bandymų, tai ar verta pirkti juostelę ir skaičiuoti kiekvieno kadro kainą? Skaitmenoje, bent matysite kaip fotografavote ir kaip , ką reikėtų keisti. Norint išmokti vairuoti nebūtina ieškoti Zazo ar Moskvičiaus. Nebūtina norint išmokti žvejoti, kabliukus darytis iš savaržėlių, meškerę iš lazdyno. Nesvarbu, kad senais gerais laikais taip darėm. Kai jau turėsite pagrindus tada galėsite gilintis ir į senąsias technologijas. Paprastai tik gerai išmanantys fotografiją imasi senųjų technologijų. Nebent turite daug pinigų ir norite pasirodyti prieš draugus, ar norite save pakankinti. Tada žinoma galima ir juostą gadinti. Pradžiai siūlyčiau kokį nors seną lietuvšką vadovėlį, kuriuose dar rašoma ir apie kompoziciją ir apie fotografijos esmę. Naujuose rasite tik vien techninius, dalykus. Nepretenduoju į tiesą, bet kadangi virš 30 m. mokau kitus fotografuoti, tai manau turiu teisę ir į savo nuomonę. Kad nemanytumėt jog nesu matęs juostinio www.fotokolekcija.lt Sėkmės.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Lietus Lietuvoje    2013 7 08 12:00      

Labas, as pradejau viska nuo paprasto skaitmeninio fotoaparato. Su tokiu biudzetu siulyciau tik nuo to ir pradeti. Kiekvienoj muilinej yra pagrindines fotografavimo proceso valdymo funkcijos, kurias, norint ismokti geriau fotografuoti, manau yra butina moketi. Juosta siais laikais manau yra egzotika, t.y kazkas tokio nekasdienisko. Su juosta taip nepasipraktikuosi kaip su skaitmena Smile. Aisku be pacio fotografavimo reikia daug skaityti lietraturos.

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą