Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

apie ilgus islaikimus

     

Pranešimas    2012 9 22 11:08      

ar dau ytakos matricai turi ilgi islaikimai?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Lietus Lietuvoje    2012 9 22 11:44      

Labai platus klausimas. Skirtingu sensoriu, skirtingos charakteristikos. Siaip internete bent jau anglu kalba, gana daug informacijos yra. Be to, neaisku, ka jus laikote ilgu islaikymu. Siaip neteko girdeti nusiskundimu sia tema.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2012 9 22 12:58      

nelabai stipras angliskaj..na kaip ilgas-nuo 30 sekundziu iki poros minuciu nes jei daugiau tai daug triuksmo atsiranda.matrica labai magnetinas po tokio fotografavimo ir daug siuksliu pritraukia.va ir kilo klausimas-kazint ar labai yra sveika.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2012 9 22 20:26      

Fotoaparatą geriausia saugoti dėžutėje ir, kad jis nesugestų, geriausia iš vis jo niekada iš jos neištraukti ir nenaudoti. Tada ir po keliolikos metų bus kaip naujas.

O jei rimtai, tai gamintojai yra numatę, kad fotoaparatai veiktų visomis normaliomis fotografavimo sąlygomis, taip pat ir naudojant ilgus išlaikymus. Dėl dulkių nežinau, bet manau, kad tų dulkių labiau prisirenka kaitaliojant objektyvus paprastomis sąlygomis, nei nekaitaliojant ir fotografuojant ilgais išlaikymais. Vis tiek anksčiau ar vėliau reguliariai valyti reikia, be to, nieko čia ypatingo ar baisaus tas valymas.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Nokianu    2012 9 23 11:14      

Pries saule nepatartina, sudega.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gytis Vidžiūnas    2012 9 23 12:11      

Esu fotografavęs pakankamai daug ilgais išlaikymais. Ilgiausias buvo apie 90 minučių.
Bent kartą į savaitę darau apie 200 kadrų, kiekvieno kadro 30 sekundžių išlaikymas, su poros sekundžių tarpu tarp kadrų. Sensoriui irgi nelabai gerai, nes manau nespėja atvėsti sensorius.
Taip jau metus drožiu senuką Canon EOS 400d, bei Canon 50d. Pakolkas jokios neigiamos įtakos nepastebėjau


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2012 9 23 12:47      

oo,90 min?o kaip su triuksmu tada?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Lietus Lietuvoje    2012 9 23 14:21      

Nikon aparatuose yra funkcija Long exp. nr. ( long exposure noise reduction), triuksmui mazinti. Neteko isbandyti, kiek ji efektyvi.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas cruxman    2012 9 23 14:45      

Long exposure noise reduction dalykas gal ir neblogas, bet reikia dėtis domėn, kad kiek laiko buvo eksponuojamas kadras, tiek pat laiko vyks ir triukšmų šalinimas, taigi atitinkamai bus eikvojama ir fotoaparato baterija, o ar tai labai jau efektingas dalykas patirti taip ir neteko. Esant šaltam orui: žiemą, kalnuose, dykumose ir pan. tai gali smarkiai sutrumpinti jūsų fotosesiją, dėl uždelsto laiko galite net praleisti ypatingus momentus. Asmeniškai fotografuodamas naktinį dangų iš tos funkcijos neturėjau jokios naudos. Gal yra preciziškesnių specialistų, naudojančių kokią nors itin aštrią optiką ir galėtų plačiau apžvelgti šį momentą?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vytautas Šėrys    2012 9 23 15:58      

Dėl triukšmų kiekvienoje situacijoje reikia atrasti savo aukso vidurį kuris labiausiai tenkina. Kartais geriau mažesnis iso, labiau atverta diafragma ir pan., kartais atvirkščiai. O kartais, geriausias sprendimas - meniškas požiūris į 1.5h išlaikymo nuotraukąSmile Priklauso ką ir kokiam tikslui fotografuoji... Man, asmeniškai, paskutinį kartą fotografuojant gamtą lauke, 5min išlaikymas ir aukšas iso patiko labiau nei 25min ir žemas iso vien dėl to, kad per tą patį laiką galėjau daugiau padaryti nuotraukų, nes laiko daug nebuvo...

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Leonardas Rimkus    2012 9 24 21:03      

Long exposure NR labai netgi efektyvus. Be jo kadras po ilgos ekspozicijos pilnas ne tai kad triukšmų, bet kažko panašaus į hot pikselius. O šitas NR juos labai gražiai išvalo.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Gytis Vidžiūnas    2012 9 25 8:20      

ta tema nemažai teisingai pasakyta čia http://www.efoto.lt/node/580263


o dėl ilgų išlaikymų ir triukšmų, didesnių problemu neturėjau. Gal todėl, kad fotografuoju pakankamai šaltomis naktimis ir tas neleidžia taip kaisti sensoriui (imho)


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Julius pils    2012 9 25 16:09      

šaltis yra pliusas, neveltui astrofotografai skerdžia skaitmeninius fotikus ir aušina (peltjer ir pan) iki stipriai neigiamų temperatūrų. Prie to pačio nepamiršdami rasojimo problemų. http://ghonis2.ho8.com/rebelmod450d16c.html, http://thaiastro.nectec.or.th/hypermod ir taip toliau Wink

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2012 9 25 19:58      

o kaip!aas paranojinau apie tuos baltus taskiukus ir triuksma,galvojau fotikas liankias.pasirodo astri tema..

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą