Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Naujienos
 

Atviro kodo filmai!?!?

     

Pranešimas Vytautas V    2011 10 05 17:52      


KINOMANAI KVIEČIA VOGTI JŲ IDĖJAS!

ĮŽANGA, KOKIA JI IR TURI BŪTI
Kinomanai.lt - na tie, kurie daro filmus patys - vėl kviečia į savo tradicinį festivalį!
Iki 2011 lapkričio 20 dienos sukurkite filmą (ar atsiųskite jau sukurtą) festivaliui-konkursui "Kinomanai 2012". 5-15 min. trukmės. Vaidybinį. Įdomų. Geriausi filmai bus įvertinti bent 10-ties kino profesionalų ir parodyti prieš Kalėdas bei apdovanoti. Stop!

DIAGNOZĖ, ŠIEK TIEK PATETIŠKA
Kinomėgėjų kinas seniausiai dvesia, jį dar palaiko entuziastai iš kinomanai.lt, o dvisina vyresnių žmonių genocidas - tas iki koktumo nusibodęs pataikavimas jaunimui. Taip savęs ir nerealizavę, baigia prasigerti vyresni. O moksleivių būreliuose ir lyg grybai pridygusiuose kino kursuose mokoma paspausti "rec", bet neskatinama maištauti, pataikaujama autoritetams bei meldžiamasi labai aiškios kilmės žodžiui "profesionalumas". Suprantame - tokie laikai, vartotojas teisus...
Mums toli gražu ne viskas pavyksta, bet mes bent bandome. Pasirinkę patį sunkiausią žanrą - vaidybinį kiną, kariaujame su scenaristų, aktorių ir savo pačių klišėmis. Dažniausiai be lito kišenėje.

KARAS!
Mes nekenčiame šablonų ir klišių, bet mus nuolat į jas kažkas įspraudžia - dažniausiai mūsų pačių gerumas, viltis ar baimė gauti per snapą... o kad pinigų stygius tai tikrai, kad vaizduotės ar žinių, ar mąstymo greičio limitai - taip pat... o ir pranešimas spaudai turi būti ne toks. Gal galima jį pavadinti šūksniu, mieli redaktoriai? O sveikstančių kūrėjų manifestu?

KARIAUKIME IR BŪKIME SVEIKI! - GALI BŪTI IR TOSTAS
V. Žalakevičius sakė, kad nerealizuoti sumanymai, nenufilmuoti filmai yra nuodai! Tai ir nespauskite savo genialių minčių, o dalinkitės. Išsivalykite! Tarkim, įmeskite savo filmo idėją į kinomanų forumą ir jūs suprasite, kad ji niekam nereikalinga. Ir kad su ja dar reikėtų gerokai padirbėti, kol tai išsirutulios iki filmo. Vienas filmo nepadarysi, tai ne eilėraštis. Teks ieškoti komandos, dalintis sumanymais, diskutuoti... Ir apskritai - kinomanai skelbiame karą individualizmui! Ateina partnerizmo laikai. Ieškokime panašaus mąstymo, skonio ir patirties bendraminčių. Minimali komanda - du žmonės, galintys kartu bent pasiginčyti.
Mes jau kuriame atviro kodo filmus! Mielai kviečiame prisijungti.
Už mūsų ir Jūsų filmus bei sveikatą!

Nepriklausomų kino kūrėjų sąjunga "Kinomanai.lt" www.kinomanai.lt/ff/
2011.10.04.

Festivalio org.
kinomanai@gmail.com
tel 860043711 Herbertas


Festivalio nuostatai:

1. Mirties linija filmams atsiųsti - 2011 lapkričio 20 imtinai.
Bet kokiu kokybišku formatu. Tai bus galima padaryti per ftp (arba susirašę sugalvosime kaip)

2. Filmai bus priimti tik vaidybiniai 5-15 min. trukmės (animacija, dokumentika ir menai nepraeis). Sukurti 2010-2011 ir nedalyvavę profesionalių filmų ir kinomanų festivaliuose.

3. Temos nėra. Patys gaudykite aktualias temas ir nustebinkite žiuri komisiją. O komisija bus solidi (surinksime, kai tikrai žinosime, kad bus jai vertų filmų).

4. Pasistenkite papasakoti istoriją iš savo - autoriaus pozicijų ir geriau, kad pasimatytų unikalus filmo braižas. Bėkime nuo kinomėgėjiškumo į Nepriklausomą kiną!

5. Drąsiai kreipkitės į kinomanų forumą pagalbos. Vieną - du filmus jau darome atviru kodu.

6. Sėkmės visiems!


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Rolandas Butkevičius    2011 10 14 8:05      

labai įdomu. Visą gyvenimą puoselėju idėją sukurti filmą.

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą