Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Naujienos
 

"Vilniaus savaite fotografijose"

     

Pranešimas Inga Juodytė    2008 6 14 23:17      

Projekte – akcijoje kviečiami dalyvauti fotografai profesionalai, ir mėgėjai (bei tie kurie fotografuos telefono aparatais).

Projektas vyksta 2008 birželio 9-15 dienomis. Fotografuojama bus vieną savaitę.
Projekto tikslas – miesto gyvenimo perteikiamas per pagrindinį jo herojų – žmogų.
www.vilniaussavaite.lt http://foto.delfi.lt/contests/

Akcijos partneris

Fotoakcijos dalyviai galės laimėti Nokia N82 multimedijos kompiuterius, kuriais galės ne tik bendrauti su artimais ir brangiais žmonėmis, bet ir juos nufotografuoti, nufilmuoti ar rasti kelią iki jų. Geriausios profesionalų ir mėgėjų nuotraukos (atskirai) bus įvertintos trijose temose: Vilniečio portretas, Vilniaus panorama, Vilniaus šurmulys.

Norintys dalyvauti konkurse ir laimėti prizus turės dalyvauti akcijos fotokonkurse, kuris vyks portale Delfi. Geriausias profesionalų ir mėgėjų nuotraukas, už kurias bus įteikti Nokia N82 multimedijos kompiuteriai išrinks vertinimo komisija, o 30 geriausių nuotraukų autorių, kurias išrinks lankytojai, bus apdovanoti Lietuvos spaudos fotografų klubo leidinių rinkiniais: albumu „Lietuvos spaudos fotografija 2008", žurnalu „Fotografijos ratas" ir fotografijos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas" atvirukų rinkiniu.

Fotokonkurso sąlygos
Kiekvienas autorius galės i konkursą pateikti ne daugiau nei 15 nuotraukų. Nuotraukas galima bus talpinti nuo birželio 9 iki 18 dienos http://foto.delfi.lt/contests/. Nuotraukos turi būti sukurtos tik 2008 metų birželio 9-15 dienomis. Turi būti galimybė aiškiai nustatyti fotografijos sukūrimo datą pagal nuotraukos (skaitmeninės bylos) informaciją, priešingu atveju nuotrauka negalės pretenduoti į prizą. Nuotraukos (skaitmeninės bylos) negali būti apdorotos kompiuteriu naudojant specialius efektus ar kitas priemones.

Konkurso organizatoriai pasilieka teisę panaudoti atsiųstas fotografijas, nurodant autorių (jei pageidaujama, nurodoma ir redakcija ar fotoagentūra), planuojamame išleisti akcijos albume, parodoje, akcijos reklamoje ir kituose su akcija susijusiuose leidiniuose, CD leidžiamo kartu su albumu, interneto svetainėje eksponuojant parodą, neišmokant honoraro. Autoriaus nuotrauką panaudojus albume ar parodoje – autorius gauna po vieną išleisto albumo egzempliorių už vieną panaudotą nuotrauką albume ar parodoje. Autorių sutikimu su šiomis sąlygomis laikomas nuotraukų atsiuntimas į konkursą.

Paroda ir albumas
Autoriai norintys dalyvauti parodoje ir albume turi siųsti pilno formato skaitmenines bylas ar nuotraukas į Lietuvos spaudos fotografų klubą paštu iki 2008 m. birželio 25 dienos imtinai (pagal išsiuntimo pašto antspaudą) arba jas atnešti iki 2008 m. birželio 25 dienos imtinai, Vilniuje: į Nokia saloną, Viešbutį Reval Hotel Lietva ar fotoprekių parduotuvę Proshop (adresai nurodyti žemiau). Kartu su nuotraukomis ar skaitmenine laikmena autorius turi pateikti ir šiuos duomenis: vardą, pavardę, telefono numerį, pašto adresą ir elektroninio pašto adresą. Šie duomenys bus naudojami tik šio projekto įgyvendinimo metu esant reikalui susisiekti su autorium.

Akcijos organizatoriai pasilieka teisę panaudoti atsiųstas fotografijas, nurodant autorių (jei pageidaujama, nurodoma ir redakcija ar fotoagentūra), planuojamame išleisti akcijos albume, parodoje, akcijos reklamoje ir kituose su akcija susijusiuose leidiniuose, CD leidžiamo kartu su albumu, interneto svetainėje eksponuojant parodą, neišmokant honoraro. Autoriaus nuotrauką panaudojus albume ar parodoje – autorius gauna po vieną išleisto albumo egzempliorių už vieną panaudotą nuotrauką albume ar parodoje. Autorių sutikimu su šiomis sąlygomis laikomas nuotraukų atsiuntimas į konkursą.
Adresai
NOKIA SALONAS, Vokiečių g. 13, Vilnius
Reval Hotel Lietuva viešbutis, Konstitucijos pr. 20, Vilnius
PROSHOP, Konstitucijos pr. 13, Vilnius
Vš.Į. Lietuvos spaudos fotografų klubas, A.Goštauto g. 4 – 53, LT–01106 VILNIUS


"Vilniaus savaitė fotografijose"

Lietuvos spaudos fotografų klubo iniciatyva rengiamas albumas ir paroda Lietuvos sostinės pristatymui artėjant Vilniaus – Europos kultūros sostinės metams. Ši idėja skirta ir visos šalies pristatymui, nes sostinės kartais yra žinomos labiau nei šalis. Fotografija – kultūros dalis ir vienas iš ekspresyviausių bei realiausių būdų atspindėti šiandieninio gyvenimo alsavimą ir jausmus. Projekte bus pristatomi Lietuvos sostinėje per vieną savaitę sukurti fotografų profesionalų ir mėgėjų darbai, kurie fiksuoja miesto gyvenimo vaizdą. Vilniaus savaitėje atsispindės žmonių džiaugsmai ir kasdienis gyvenimas, kurio kartais laiko tėkmėje nebepastebime. Tai Lietuvos sostinės gyvenimas nuo kultūros dvelksmo iki miesto šurmulio, nuo aukštaūgių kranų iki smėlio dėžėse šeimininkaujančių jaunųjų statybininkų.
Projekto tikslas – pakviesti žmones pasidomėti savo miesto kultūros ir architektūros paveldu, bei įamžinti kasdienybės akimirkas, kurios išnyksta kartu su prabėgusia diena. Tai miesto gyvenimo perteikimas per pagrindinį jo herojų – žmogų. Pasaulyje yra išleistas ne vienas albumas, kuriam nuotraukos kuriamos tam tikru limituotu laiku ir fotografuojama aiškiai apibrėžtoje geografinėje erdvėje. Šį kartą pasirinktas vienos savaitės formatas leis geriau perteikti miesto gyvenimą.


Lietuvos spaudos fotografų klubas


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 6 14 23:30      

cia taip dienai likus parasei, kad niekas neapkaltintu, kad nepasakei, bet jau nebespetu sudalyvauti Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Inga Juodytė    2008 6 14 23:51      

tundra... siaip sventai isitikinus buvau kad jau bus paskelbta... (nes jei ka gauni tuos pacius laiskus Razz akmuo i tavo vartus)
siaip labai menkas dalyvavimas... tikejaus bent paskitine diena sugundyt Razz o siaip musu aktyvistai sakyciau fotkina ir be raginimo, todel tik reik atsirinkt, o laiko sumest yra iki sio treciadienio... todel paskubejus dar galima suspet i nuvaziuojanti traukini Wink


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 6 14 23:56      

na as toli .... man atleistina .... bet tu ... Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Inga Juodytė    2008 6 14 23:57      

ei... man atleistina, po diplominio smegenys tik dabar funkcionuot pradejo Smile
na sakyciau internetu naudojantis atstumas nesvarbus Razz


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Dangus    2008 6 15 12:05      

prunksht Smile. prasom pratesti konkursa Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas MP    2008 6 15 12:08      

o fotografuojant pinhole'u kaip atitikti salyga:
"Turi būti galimybė aiškiai nustatyti fotografijos sukūrimo datą pagal nuotraukos (skaitmeninės bylos) informaciją, priešingu atveju nuotrauka negalės pretenduoti į prizą..." ar tinka pagal data ant degtuku dezutes (geriausias iki [...])


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Dangus    2008 6 15 12:24      

MP rašo:
o fotografuojant pinhole'u kaip atitikti salyga:
"Turi būti galimybė aiškiai nustatyti fotografijos sukūrimo datą pagal nuotraukos (skaitmeninės bylos) informaciją, priešingu atveju nuotrauka negalės pretenduoti į prizą..." ar tinka pagal data ant degtuku dezutes (geriausias iki [...])


MP gi nuskenavimo data irgi matysis exif. tad jei nuskenuosi siandien tai bus uzskaityta. Wink


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą